Verdachte valt voorzitter gerechtshof aan

Delen:

Een verdachte die vrijdag terechtstond voor het gerechtshof in Den Haag heeft de voorzitter van het hof aangevallen. De verdachte greep de voorzitter onverwacht bij de keel. Deze bleef ongedeerd. Dat heeft een woordvoerster van het hof laten weten.

De verdachte stond in hoger beroep terecht, nadat hij door de rechtbank was veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf wegens diefstal met geweld met dodelijke afloop.

Tijdens de zitting bevond zich aan beide kanten van de verdachte parketpolitie ter beveiliging. De verdachte was tijdens de behandeling van de zaak rustig gaan staan, alsof hij een papier wilde overhandigen aan de voorzitter, aldus de zegsvrouw. Vervolgens sprong hij, gebruikmakend van een opstapje, onverwacht over de tafel waarachter de drie raadsheren zaten en greep hij de voorzitter bij de keel. Een bode kon onmiddellijk ingrijpen.

In eerste instantie woonde de verdachte, in de boeien geslagen, de zaak nog bij. Toen hij luidruchtig bleef, is hij alsnog verwijderd uit de rechtszaal. Het Openbaar Ministerie eiste zestien jaar gevangenisstraf wegens moord. (Bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven