Vereniging voor Herstructurering: voor advocaten, rechters en bankiers

Op 8 juli 2021 is de Nederlandse Vereniging voor Herstructurering van start gegaan. Deze wil alle relevante spelers – advocaten én andere deskundigen – in de herstructureringspraktijk bij elkaar brengen.

Delen:

Vereniging voor Herstructurering: voor advocaten, rechters en bankiers - Mr. online
Beeld: Pixabay

Bij de Nederlandse Vereniging voor Herstructurering (NVvH) zijn vooraanstaande vertegenwoordigers van alle disciplines en instituties betrokken die bij herstructureringsprocessen een rol spelen, waaronder advocaten, rechters, beleidsmakers, financieel adviseurs, interim-bestuurders, bankiers, en wetenschappers. “Het doel van de NVvH is om alle relevante spelers in de herstructureringspraktijk bij elkaar te brengen en met elkaar de kwaliteit van de Nederlandse herstructureringspraktijk op het allerhoogste plan te tillen”, zegt advocaat Nicolaes Tollenaar (RESOR), voorzitter van de vereniging.

Platform

Daarvoor biedt de NVvH een platform waarmee leden met elkaar in contact kunnen komen en kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen. De vereniging gaat zich ook inzetten voor kennisontwikkeling (bevorderen van onderzoek, opzetten van een gespecialiseerde opleiding), het ontwikkelen van best practices op basis van systematische praktijkevaluatie, en het ontwikkelen van sterke samenwerkingsbanden en kennisuitwisseling met de herstructureringsgemeenschap in het buitenland. De vereniging wil ook een aanspreekpunt worden voor de rechterlijke macht en andere betrokken overheidsinstellingen, beleidsinstanties en branche- en belangenorganisaties op dit terrein.

Bestuur

Naast Tollenaer als voorzitter zitten in het bestuur advocaten Sigrid Jansen (Allen & Overy) en Frédéric Verhoeven (penningmeester, Houthoff), PwC-directeur Koos Beke (secretaris), management consultant Stefaan VanSteenkiste (Alvarez & Marsal) en Christiaan Podt (ABN Amro).

Zie ook de website van de NVvH.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven