Vergelijkingssite voor advocaten

Delen:

Stichting Viadicte ontwikkelde in de afgelopen maanden een vergelijkingssite voor advocaten: www.advocatenkeuze.nl. Deze vergelijkingssite voor advocatenkantoren vloeit voort uit de doelstelling van de stichting. Stichting Viadicte is van mening dat er bij zowel particulieren als MKB, behoefte bestaat aan transparante hulp en assistentie bij de selectie van een advocatenkantoor. Tevens bestaat bij advocatenkantoren de behoefte om zich op het internet te kunnen onderscheiden.

Onderscheiding andere initiatieven

Er bestaan reeds verschillende initiatieven waarbij men een advocatenkantoor kan selecteren op basis van onder meer geografische gegevens en rechtsgebied. Stichting Viadicte wil met de website advocatenkeuze.nl echter een stap verder gaan door een onafhankelijke en objectieve vergelijking in advocaten(kantoren) mogelijk te maken op basis van inhoudelijke en kwalitatieve verschillen.

Selectiemethode advocatenkantoren

De selectie van een advocatenkantoor geschiedt aan de hand van een aantal zorgvuldig geselecteerde inhoudelijke criteria. Hierdoor is het mogelijk om een advocatenkantoor te vinden dat optimaal aansluit bij de behoefte van de rechtzoekende. Stichting Viadicte heeft bij de selectie van de criteria steeds het belang van de rechtszoekende voorop gesteld.

Notering advocatenkantoren

Een hoge notering is alleen mogelijk als transparant voldaan wordt aan de gestelde criteria. Om een objectieve vergelijking mogelijk te maken wordt het voldoen aan een aantal zogenaamde kritieke criteria altijd objectief geverifieerd bij de advocatenkantoren. Ook biedt deze website de mogelijkheid om verschillende kantoren te vergelijken op basis van inhoudelijke criteria, ook wordt informatie verstrekt over de selectie van en omgang met een advocaat. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven