Juridisch nieuws

Verkiezing beste procesadvocaat van Nederland

Beeld: Pixabay

Het 25-jarig jubileum van specialisatievereniging Vereniging voor incasso- en procesadvocaten (VIA) gaat gepaard met de verkiezing van de Beste Procesadvocaat en de Meest Talentvolle Procesadvocaat van Nederland. Iedereen kan meestemmen op een van de vijftien genomineerden.

Na een online nominatieronde heeft de vakjury onder leiding van Toon van Mierlo (hoogleraar burgerlijk (proces)recht in Rotterdam en Groningen, en partner bij NautaDutilh) de shortlist samengesteld van in totaal vijftien genomineerden, allen (civielrechtelijke) procesadvocaten.

Vanaf 25 oktober tot en met 2 november 2018 (12.00 uur) kan er (online) worden gestemd. Ook zullen de bezoekers van het VIA Lustrumcongres ter plekke worden gevraagd hun stem uit te brengen. In beide categorieën zal vervolgens de procesadvocaat die in totaliteit de meeste stemmen heeft verzameld op 2 november als winnaar worden gehuldigd. Dat gebeurt tijdens lustrumcongres The Art of Future Litigation in De Hermitage te Amsterdam.

In de categorie Beste Procesadvocaat van Nederland zijn de genomineerden (willekeurige volgorde): Willem Heemskerk (Pels Rijcken), Dieuwertje de Leeuw (DLA Piper), Suzanne van Loon (Bierens Incasso Advocaten), Joris Arts (BASE), Christian Scholten van Aschat (CMS), Jeroen Kortmann (Stibbe), Jeroen Holthuijsen (Tripels Advocaten), Berto Winters (De Brauw Blackstone Westbroek), Danny Berlijn (Zwartbol advocaten) en Rutger Kalsbeek (NautaDutilh).

In de categorie Meest Talentvolle Procesadvocaat van Nederland zijn dat Caroline de Vries (Bureau Brandeis), Sandjay Tuithof (SPH Advocaten), Else van der Meulen (LEAN LAWYERS), Brigitta Jakic (CMS) en Marit Vink (NautaDutilh).

Tijdens het lustrumcongres worden ook de resultaten van een enquête over de toekomst van de procesadvocaat openbaar gemaakt. De VIA hoopt dat er antwoorden komen op vragen als: waar liggen procesadvocaten wakker van? Zijn ze vol vertrouwen over de toekomst? Of zijn ze bezorgd over later? Waar zien deze advocaten juist kansen? Wat brengt de toekomst? De beroepsgroep geeft zelf het antwoord én ontdekt tijdens het congres hoe VIA-leden, en eigenlijk alle advocaten, het beste om kunnen gaan met de uitdagingen van morgen.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures