Juridisch nieuws

Verkiezing Legal Woman 2017 gaat van start

Foto: Robert Linder/Freeimages

Vanaf 27 september kunnen vrouwen worden genomineerd voor de verkiezing Legal Woman of The Year. Met deze onderscheiding beoogt het netwerk Legal Women ‘vrouwelijk juridisch talent zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen en uit te dragen dat er veel juridisch vrouwelijk toptalent in Nederland is’.

Criteria voor nominaties zijn talent, bijzondere prestaties en kennis, leiderschap, succes, visie, zakelijke en maatschappelijke invloed en maatschappelijke betrokkenheid en het leveren van een belangrijke of bijzondere bijdrage aan de juridische wereld.

Naast deze criteria zal de jury ook kijken naar de motivatie(s) van de nominaties, in combinatie met de geleverde prestaties en inzet in een bredere maatschappelijke context dan alleen de werkgever of het eigen bedrijf.

Ook jongere vrouwelijke juristen kunnen worden genomineerd. Zij komen in aanmerking voor de award ‘Legal Woman, Upcoming Talent, 2017’.

De onafhankelijke jury wordt dit jaar gevormd door Hanneke Dorsman (Director Legal ABN AMRO Bank, Legal Woman of The Year 2012), Tessa van den Ende (advocaat/partner Nysingh) en Legal Woman 2016 en Dirk Jan Smits (notaris/partner Freshfields. Merel Goldschmidt (advocaat Rutgers & Posch) en Upcoming Talent 2016 zit in de jury voor de verkiezing van het Ucpoming Talent.

Op 8 december wordt de uitslag verkiezing Legal Woman of The Year bekendgemaakt (vanaf 17.00 uur bij Nysingh in Utrecht). De jury maakt de winnares bekend die zij heeft gekozen uit de drie genomineerde vrouwelijke juristen die de meeste stemmen hebben verkregen. Tevens wordt dan bekend gemaakt wie Legal Woman, Upcoming Talent 2017 is geworden.

Een ieder kan tot 23 oktober 2017 vrouwelijk juridisch toptalent nomineren via de website de website van Legal Women.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures