Verkiezingsprogramma’s onderzocht op rechtsstatelijkheid

Delen:

De verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen worden op dit moment doorgelicht op rechtsstatelijkheid door een commissie onder leiding van voormalig rechtbankpresident en oud-voorzitter van de Raad voor de rechtspraak Bert van Delden. Dit in opdracht van de Nederlandse Orde van Advocaten, de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Doel van het onderzoek is kiezers meer zicht te geven op de effecten van alle plannen op de Nederlandse rechtsstaat. Het Centraal Planbureau rekent de verkiezingsprogramma’s al enige tijd financieel door, maar tot dusver ontbreekt een toetsing van plannen die gaan over de rechtsstaat.

De commissie bestaat uit mr. H.N. Brouwer (voormalig OM-topman en nu voorzieningenrechter bij kort gedingen), prof. mr. W.J. Veraart (hoogleraar rechtsfilosofie aan de Vrije Universiteit), prof. dr. I.C. van der Vlies (hoogleraar staatsrecht en bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam), mr. I.N. Weski (strafrechtadvocaat bij Weski Heinrici Advocaten in Rotterdam) en voorzitter mr. A.H. van Delden (voormalig rechtbankpresident en oud-voorzitter van de Raad voor de rechtspraak).

Begin september brengt de commissie advies uit aan de opdrachtgevers en alle politieke partijen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven