Verlinde en Van den Ende gaan samen

Delen:

De theaterondernemingen van Joop van den Ende en Albert Verlinde gaan fuseren. Stage Entertainment International, de theateronderneming van Van den Ende, neemt alle aandelen over van het bedrijf van Albert Verlinde, die per 1 maart 2015 directeur wordt van het bedrijf.

Adviseurs Stage Entertainment BV:
De Brauw Blackstone Westbroek (Arne Grimme, Okke Suurenbroek, Deline Kruitbosch, Margriet Middelkoop)

Arne Grimme, dealmakervoor De Brauw Blackstone Westbroek: “In deze transactie spelen de menselijke aspecten een prominentere rol dan in normale deals. Joop van den Ende en Albert Verlinde doen allebei afstand van hun ‘kindje’: Albert Verlinde verkoopt zijn musicalproductiebedrijf aan Stage Entertainment van Joop van den Ende en Joop geeft de dagelijkse leiding van de gecombineerde onderneming in Nederland over aan Albert.

Joop en Albert waren al langere tijd in gesprek over de mogelijkheden om Albert Verlinde Entertainment en Stage Entertainment te combineren. Het definitieve besluit om de samenwerking door te zetten is echter pas kort geleden genomen. De afspraken moesten toen in korte tijd op papier worden gezet. Bovendien gaan de afspraken in deze deal niet alleen over de gebruikelijke voorwaarden rond een overname, maar vooral ook over de gezamenlijke toekomst. In die toekomst zal Albert Verlinde zijn expertise op het gebied van reizende musicalproducties inzetten om de onderneming van Stage Entertainent Nederland aan te vullen en te versterken. Tegelijkertijd kan Stage Entertainment met zijn productionele en organisatorische capaciteit de reizende musicalproducties een extra impuls geven. Bovenal zal de nieuwe combinatie leiden tot prachtige en veelzijdige musicals in Nederland.

Of wij in deze sector meer M&A verwachten? Ik verwacht dat we ons dit jaar niet zullen vervelen. De entertainmentsector is een dynamische,  maar ook moeilijke sector: nieuwe spelers komen op de markt, spelers gaan samen en spelers verdwijnen. Ook buitenlandse spelers zitten niet stil, kijk bijvoorbeeld maar naar de recente overname van Eyeworks door Warner Bros.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven