Verontwaardiging over voorstel voorkeursbeleid mannen Rechtbank Den Haag

Delen:

weegschaal-m-vHet Proefprocessenfonds Clara Wichmann en de Vereniging Vrouw en Recht hebben gisteren een brief naar de Raad voor de rechtspraak en de Rechtbank Den Haag gestuurd waarin zij reageren op het recente bericht dat de rechtbank een voorkeursbeleid voor mannen overweegt in te voeren. In de brief wordt het rechterlijk instituut verzocht publiekelijk afstand te doen van het vermeende voornemen.

Het fonds en de vereniging zijn verontwaardigd dat een rechterlijk instituut een beleid voorstelt dat wettelijk niet is toegestaan. Zij schrijven: “Wij vrezen dat de berichtgeving omtrent de interne notitie van uw Rechtbank de indruk zou kunnen wekken dat het wettelijk toegestaan is om voorkeursbeleid ten behoeve van mannen in te stellen. (…) Bovendien kan een dergelijke maatregel de indruk wekken dat de thans werkzame (vrouwelijke) rechters niet het vertrouwen van de Rechtbank Den Haag genieten. Om dergelijke onwenselijke misverstanden te voorkomen, verzoeken wij u dan ook om publiekelijk afstand te doen van het (vermeende) voornemen om voorkeursbeleid ten behoeve van mannen in te stellen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven