Vertrouwen in rechters stijgt verder

Delen:

Foto: Rechtspraak

Het vertrouwen in rechters in Nederland is weer gestegen. Al langere tijd groeit het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in rechters, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook het vertrouwen in andere instituten is toegenomen.

Het CBS publiceerde cijfers over de algemene welvaart in Nederland. Daaruit blijkt dat het vertrouwen in overheidsinstanties de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Het vertrouwen in rechters steeg van 68,8% in 2012 naar 72,9% in 2017. Volgens het CBS is het stijgende vertrouwen in instituten deels toe te rekenen aan de verbeterde economische situatie in Nederland.

Naast de toename bij rechters, kunnen ook de Tweede Kamer en de politie rekenen op een grotere mate van vertrouwen. Het CBS vraagt de Nederlandse bevolking jaarlijks hoe zij acht uiteenlopende aspecten van hun leven beoordelen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven