Vertrouwensbreuk binnen rechtbank Noord-Nederland

Delen:

Beeld bij vertrouwensbreukEr is een vertrouwensbreuk ontstaan tussen rechters in Noord-Nederland en het rechtbankbestuur. Dat heeft rechter Jan Bartstra (van de rechtbank Assen) gezegd tegen RTV Drenthe. Volgens Bartstra heeft het bestuur gezegd dat het allemaal weer goed komt met het vertrouwen, maar Jan Bartstra ziet dat anders. Volgens hem wil een groot deel van de rechters in het Noorden dat het bestuur opstapt.

Een ander deel vraagt zich af of de situatie daar beter van wordt. Die rechters zien meer heil in goede afspraken met het bestuur, waardoor het vertrouwen weer toeneemt. Bartstra zelf weet nog niet wat hij liever heeft: “Ik durf het werkelijk niet te zeggen, maar dit bestuur zie ik niet snel opstappen.”

Van Groningen terug naar Assen

“Als het bestuur vertrouwen wil winnen, zou het bijvoorbeeld bereid moeten zijn meer daadwerkelijke zeggenschap te geven aan de professionals op de werkvloer. Dit bestuur is echter niet uit het juiste hout gesneden om tot zo’n stap over te gaan,” meent Bartstra.

Hij vindt bovendien dat de bestuursrechtszaken terug moeten komen naar de rechtbank in Assen. Die zaken worden nu in Groningen behandeld. De Asser rechter heeft daarover gesproken met rechtbankpresident Daan Keur, maar die zou niet van plan zijn dat te doen.

Plannen

Het rechtbankbestuur presenteerde vorig jaar plannen om de medewerkers van de rechtbanken in Assen en Leeuwarden naar Groningen over te plaatsen.  Dit jaar kwam daar de mogelijke inkrimping van de rechtbank in Assen bij. Beide plannen gingen uiteindelijk niet door.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven