Vier fiscalisten Baker McKenzie naar DentonsBoekel

Delen:

Foto: Depositphotos

Dentons Boekel start zijn fiscale praktijk in Nederland met het aantrekken van vier fiscalisten van Baker McKenzie. De advocaten/belastingadviseurs Jurjen Bevers en Paul Halprin en de belastingadviseurs Heico Reinoud en Marnix Veldhuijzen maken de overstap.

Ze worden alle vier partner bij DentonsBoekel. Reinoud en Bevers waren dat ook al bij Baker McKenzie.

Dentons Boekel is ingenomen met de komst van het viertal. “Wij zijn zeer verheugd over de toevoeging van dit team aan ons kantoor,” zegt managing partner Wendela Raas. “Hiermee breiden wij onze dienstverlening sterk uit, wat ons in staat stelt om onze cliënten nog beter te bedienen.”

Dentons is sinds april 2017 op de Nederlandse markt actief door een fusie met Boekel. Het kantoor ziet de fiscale adviespraktijk als een belangrijke stap voorwaarts in de groei- en ontwikkelingsstrategie voor het kantoor in Amsterdam.

Volle breedte

Baker McKenzie vindt het jammer dat de vier zijn vertrokken. “Maar voor deze mensen is het een mooie stap,” zegt managing partner Folkert Idsinga. “We wensen ze veel succes.”

Hij begrijpt goed waarom DentonsBoekel aan mensen van Baker McKenzie trekt. “We hebben in onze fiscale praktijk meerdere disciplines, het is een praktijk in de volle breedte. Alleen al in Amsterdam werken er zeventig fee earners, en wereldwijd honderden. Het kantoor draait heel goed, we hebben hier hartstikke goeie mensen zitten. Dat gaat opvallen in de markt. Als er dan ook toetreders zijn zoals DentonsBoekel, is het logisch dat die mensen worden benaderd.”

Professioneel begrip

Margreet Nijhof, voorzitter van de fiscale praktijk, vult aan: “Ik heb er professioneel begrip voor dat deze mensen vertrekken. Dat is de werkelijkheid van de advocatuur. Je ziet in Nederland niet vaak een toonaangevende fiscale praktijk binnen een advocatenkantoor. En ja, dan word je helaas gezien als een kweekvijver.”

Op de vraag of het viertal ook klanten meeneemt, antwoordt Idsinga: “Een klant bepaalt zelf met wie hij zaken doet. Het kan zijn de klanten de relatie met de persoon willen voortzetten. Maar de meeste cliënten die we bedienen zijn multinationals. Die zijn geworteld in ons kantoor en in ons internationale netwerk. Het zou mij verbazen als die cliënten zouden vertrekken.” Nijhof: “Daar hebben we geen signalen van gekregen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven