Vier rechtenstudenten dingen naar ECHO Award

Delen:

Beeld: Pixabay

De finalisten zijn bekend voor de ECHO Award 2019, een prijs voor excellente studenten met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs. De jury heeft veertien kandidaten als finalist geselecteerd, waaronder vier juridische studenten.

De finalisten kunnen zich op 5 september presenteren voor de jury. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking door Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Op 26 september 2019 vindt deze bekendmaking van winnaars van de ECHO Award 2019 plaats bij Loyens & Loeff, partner van de ECHO Foundation. Loyens & Loeff wil met het opzetten van deze Award het gesprek aanmoedigen over diversiteit en inclusie binnen de eigen organisatie, de eigen sector en de wereld buiten de juridische dienstverlening.

De veertien finalisten zijn geselecteerd uit 29 voorgedragen kandidaten. Het zijn succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun excellente studieprestaties, grensverleggende instelling, bruggenbouwers-kwaliteiten, actieve maatschappelijke betrokkenheid en leiderschap. De prijs telt vijf categorieën, waaronder twee juridische.

De ECHO Award in de categorie HBO telt één juridische finalist: Bilal Saidi, student HBO Rechten aan Hogeschool Inholland. Daarnaast zijn er nog drie finalisten voor de Loyens & Loeff Law & Tax Award: Raz Ahmad, student rechtsgeleerdheid aan Leiden Universiteit, Nabeela Hussain, student fiscaal recht aan Leiden Universiteit en Ahmed Mahmoud, student rechtsgeleerdheid aan Maastricht University.

Uit ieder van de vijf categorieën zal de jury één winnaar selecteren. De winnaars mogen een volledige verzorgde summercourse volgen aan de University of California Los Angeles in de Verenigde Staten.

De Loyens & Loeff Law & Tax Award wordt voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar werd deze gewonnen door Hasnaa Beni Driss, student privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven