VIEPA: tegen de beunhazen binnen het Intellectueel Eigendom

Delen:

OBH5BMO3Ook het intellectueel eigendom krijgt zijn eigen specialisatievereniging. Binnenkort wordt namelijk de VIEPA opgericht, de Vereniging Intellectueel Eigendom Procesrecht Advocaten. De aankondiging hiervan werd afgelopen donderdag gedaan tijdens het jaarlijkse IE-diner in Amsterdam.

Doel van de nieuwe vereniging is om, zoals mede-oprichter Dirk Visser het noemde, de beunhazen van de echte beroepsbeoefenaren te scheiden. “Iedereen kan een bordje op de gevel spijkeren en zich IE-expert noemen. Dat gaan we hiermee tegen. Cliënten krijgen middels het VIEPA-keurmerk een waarborg voor deskundige juridische bijstand”

Het is de bedoeling dat juristen met meer dan 5 tot 10 jaar ervaring lid kunnen worden middels een lichte toelatingsprocedure. Aan nieuwe toetreders zullen pittige toelatingseisen worden gesteld. Leden van de VIEPA zullen jaarlijks een minimaal aantal punten moeten halen om lid te kunnen blijven van deze nieuwe specialisatievereniging.

Het bestuur zal bestaan uit voorzitter Willem Hoyng (Hoyng
Monégier), Wouter Pors (Bird & Bird), Thera Adam (Kneppelhout &
Korthals) en Carreen Shannon (Deterink Advocaten).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven