Virtuele werelden. Hoe te begrijpen?

Delen:

Welke rechtsregels zijn van toepassing op virtuele werelden? Wat is de verhouding van spelers of bewoners tegenover de aanbieder van de virtuele wereld? De Leidse Pao biedt een cursus aan over dit onderwerp op woensdag 16 december 2009.

Virtuele werelden zoals Second Life, Habbo Hotel en World of Warcraft worden steeds populairder. Zo begeven zich inmiddels 11 miljoen spelers zich in World of warcraft, zijn er mensen die hun echte baan hebben opgegeven om miljonair te worden in Second Life en experimenteert het Ministerie van BZK met rampenoefeningen in het Habbo Hotel. Welke regels er gelden binnen virtuele werelden en hoe je binnen een virtuele wereld je recht kunt halen is echter nog onduidelijk. In deze praktijkbijeenkomst leert u wat virtuele werelden zijn, welke juridische vragen er spelen en wat mogelijke oplossingsrichtingen zijn.

Tijdens deze cursus zullen onder andere de volgende vragen aan de orde komen:

  • Wat zijn virtuele werelden? En wat gebeurt daar allemaal?
  • Hoe verdien je geld in virtuele werelden? Wat is eigenlijk de waarde van virtueel geld?
  • Welke rechtsregels zijn van toepassing op virtuele werelden? En wat is de verhouding van spelers of bewoners tegenover de aanbieder van de virtuele wereld?
  • In hoeverre worden investeringen in virtuele werelden beschermd? Welke mogelijkheden zijn er tot verhaal in virtuele werelden?

Als onderdeel van deze cursus wordt door de docent een tour door twee virtuele werelden (Second Life & World, Warcraft) gegeven. Afsluitend is er een praktijksessie waar u de gelegenheid wordt geboden zelf een kijkje te nemen op enkele computers.

Na het volgen van deze cursus zijn de deelnemers in staat om virtuele werelden in een juridisch kader te plaatsen. Op deze manier kunt zij beter (juridisch) advies geven aan bewoners en beheerders van virtuele werelden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven