Volg de ROTC via Mr. online!

Delen:

Twee advocatenkantoren, namelijk Houthoff Buruma en Simmons & Simmons nemen de komende dagen deel aan de de Race of the Classics for Young Professionals (ROTC). Morgen, woensdag begint deze Noordzeerace naar Engeland. Het uiteindelijke doel (Ipswich) zal in de loop van donderdag worden bereikt. Vervolgens wordt teruggevaren waarna op zondag de feestelijke intocht in Amsterdam volgt.

Exclusief voor Mr. houdt Roderick Verstegen, advocaat bij Houthoff, een logboek bij van de gebeurtenissen. Vandaag de eerste aflevering: Dag 1 (start dinsdagmiddag).

Voor de vierde keer gaan talenten van Nederlands grootste bedrijven de uitdaging aan: the Race of the Classics for Young Professionals (ROTC YP). Vijftien teams strijden van 13 t/m 18 oktober op klassieke zeezeilschepen voor de eeuwige roem en de YP-bokaal. Ook Houthoff Buruma verschijnt met een team van 22 juristen aan de start van deze Rees! Met het track record van de schoener Stortemelk zijn de verwachtingen hooggespannen.

Achtergronden

Houthoff Buruma neemt net als Simmons & Simmons deel aan Race of the Classics for Young Professionals. De ROTC is een term die menig studentenhart sneller doet kloppen. Maar sinds enkele jaren is de ROTC ook een begrip onder jonge talenten; de ROTC for Young Professionals. Een bloedstollende strijd op de Noordzee met als doel het bevorderen van de interactie onder jonge professionals die aan het begin van hun carrire staan. De ROTC vormt zo een waar platform, het zogenaamde new girls and boys network. Een plek waar gelijkgestemden elkaar ontmoeten, de dialoog aangaan n ideen uitwisselen. Een unieke kans voor jonge, talentvolle en ambitieuze professionals om collegas onder de loep te nemen. Vijf dagen strijden, samenwerken en bikkelen op zee zijn de perfecte ingredinten.

Op dinsdagavond 13 oktober start de Race aan wal met een kick-off op locatie. De volgende ochtend zal de vloot vroeg de Veerhaven in Rotterdam verlaten en koers zetten richting zee. Vlak voor zonsondergang start de vloot daar zij aan zij op weg naar Engeland. Dit jaar is ons doel Ipswich, vlak boven Harwich. Mochten de windgoden roet in het eten gooien, dan zijn er diverse andere (inter)nationale uitwijkhavens die staan te popelen om de vloot te ontvangen. Weer aan vaste wal, wacht de deelnemers een feestelijke prijsuitreiking voor het eerste leg. In de ochtend van vrijdag 16 oktober zet de vloot zeil richting IJmuiden waar zij zaterdagavond arriveert. Op zondag 18 oktober vaart de vloot in konvooi richting Amsterdam, daarbij onthaalt door een waar VIP-schip met topfunctionarissen van de deelnemende bedrijven.

Met 350 deelnemers verdeeld over 15 historische zeilschepen, komt de totale lengte van de vloot neer op een slordige 0.6 kilometer. Marco Knitel, voorzitter van de ROTC YP: We zijn waanzinnig trots, zelfs in het huidige economische klimaat hebben we een fantastisch deelnemersveld neer kunnen zetten. De talenten van de toekomst, strijdend op de mooiste schepen uit de Nederlandse historie!

Meer informatie: klik hier voor de nieuwsbrief van de ROTC

Race of the Classics for Young Professionals

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven