Voor het eerst meer vrouwelijke dan mannelijke rechtbankpresidenten

Delen:

Eveline de GreeveMet de voordracht van Eveline de Greeve (foto) tot voorzitter van het gerechtsbestuur van de rechtbank Noord-Holland zal de presidentenvergadering zes vrouwen tellen. Daarmee zijn de vrouwen voor het eerst in de meerderheid: er zijn vijf mannelijke rechtbankpresidenten.

Naast De Greeve zijn de vrouwelijke rechtbankpresidenten Marieke Koek (Zeeland-West-Brabant), Robine de Lange (Rotterdam), Christa Wiertz (Oost-Brabant), Margreet Blaisse (Gelderland) en Julia Mendlik (Midden-Nederland). Bij de gerechtshoven en bijzondere colleges zitten wel vrouwen in het gerechtsbestuur maar deze hebben nog geen vrouwelijke president.

Eveline de Greeve (59) is nu nog afdelingsvoorzitter bij het gerechtshof Amsterdam. Zij begon haar carrière in 1986 als rechterlijk ambtenaar in opleiding bij de rechtbank Roermond. Tussen 1992 en 2006 was ze werkzaam bij de voormalige rechtbank Haarlem in de civiele sector, de strafsector en de vreemdelingenkamer. Van 2006 tot 2010 was zij sectorvoorzitter bestuursrecht bij de voormalige rechtbank Alkmaar en van 2010 tot en met 2013 sectorvoorzitter strafrecht bij de rechtbank Amsterdam. Op 1 september 2016 begint ze als rechtbankpresident Noord-Holland.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven