Voorlopige hechtenis verdachte Schipholbrand geschorst

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Vandaag is het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep aangevangen tegen A.J., verdacht van de Schipholbrand. De verdediging heeft onder meer verzocht om een nieuw onderzoek te gelasten naar de oorsprong, oorzaak en toedracht van de brand. Voorts is verzocht de voorlopige hechtenis op te heffen of te schorsen. Het openbaar ministerie heeft geoordeeld dat de voorlopige hechtenis dient voort te duren. Het openbaar ministerie heeft zich in beginsel niet verzet tegen het verzochte nader onderzoek.

Het Hof heeft beslist dat in beginsel een nieuw onderzoek zal worden verricht, maar wenst te worden geïnformeerd omtrent de deskundigheid van degene die door de verdediging is voorgedragen. De voorlopige hechtenis wordt in verband met de persoonlijke omstandigheden van verdachte geschorst onder bijzondere voorwaarden, waaronder de voorwaarden dat verdachte Nederland niet mag verlaten en dat hij ter zitting zal verschijnen voor de verdere behandeling van de strafzaak.

De zaak wordt voortgezet op 22 november 2007.

Bron: Gerechtshof Amsterdam

{mosgoogle}

{mosmodule module=Gerelateerd}
{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Rijksoverheid zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top