Voorspelling: groot advocatenkantoor gehackt

Delen:

Beeld bij voorspelling 2016Minimaal één advocatenkantoor uit de AmLaw 100 komt in 2016 in het nieuws komt door een grote hack. Dat is de opmerkelijkste voorspelling van de 41 Legal Industry predictions voor 2016. In deze marktvoorspelling kijken 41 vooraanstaande professionals uit de Amerikaanse juridische dienstverlening in de glazen bol van 2016. De vooruitblik is een initiatief van LexisNexis Business of Law Blog.

Markt

De 41 Amerikaanse juristen wijzen op de veranderende samenstelling van de vraag naar diensten en op het belang van focus op waar het kantoor in uitblinkt. Ze pleiten voor verbeterd verwachtingsmanagement en vinden dat de advocaat de cliënt moet laten weten hoe het er echt voor staat met de voortgang van het dossier. Advocaten moet beter communiceren, niet alleen mondeling, maar ook ondersteund met slimme tools. Cliënten vragen steeds meer om echte business kennis en resultaatmeting. Diensten moeten op een alternatieve wijze worden ingezet,. Het stijgend aantal eenpitters zal met nieuwe tools virtuele kantoren opzetten. Online en offline marketing versmelten.

Management van bedrijfsvoering wordt steeds belangrijker: de klant vraag om betere voorspelbaarheid van prijs en tijd. ‘Tech loving lawyers’ gaan het winnen van hen die zich verzetten tegen innovatie, commoditisering is niet langer een vies woord is, tijdbesparende software verschaft een concurrentievoordeel, en bepaalde tools binden cliënten en het wordt dus een nadeel als je die niet hebt. Legal Tech vervangt vermoedelijk ook een aantal advocaten.

Hans Schuurman (Law4ce) heeft een Nederlandse vertaling gemaakt van de 41 Legal Industry Predictions. Hij zegt dat de nieuwe mogelijkheden kansen bieden om de winstgevendheid van het kantoor vast te houden, maar ook voor toetreders om een winstgevend nieuw model op te zetten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven