Voorwaarden no win no fee bekend

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het experiment met no win no fee (de beloningsvariant waarbij de advocaat niets ontvangt als hij de zaak verliest, maar meer als hij wint, echter altijd gerelateerd aan het aantal uren dat hij voor de cliënt heeft gewerkt) zal uitsluitend betrekking hebben op letsel- en overlijdensschadezaken. Dat heeft staatssecretaris Albayrak van Justitie dinsdag per brief laten weten aan de Tweede Kamer.

Volgens de staatssecretaris is in de praktijk gebleken dat ‘met name op het terrein van de letsel- en overlijdensschade behoefte is aan toepassing van resultaatgerelateerde beloningsvormen, omdat enerzijds de kosten voor de rechtzoekende in dergelijke zaken hoog kunnen zijn en anderzijds de belangen van het slachtoffer groot.’ Er zijn een aantal voorwaarden: de aansprakelijkheid mag niet van tevoren vaststaan en de advocaat moet de cliënt precies informeren over de honoreringsmethode. Bovendien moet de opdrachtbevestiging inzicht geven in: de aarde van de zaak, alle mogelijke honoreringsmogelijkheden, de winstkansen, de mogelijke opbrengst, de omgang met schikkingsvoorstellen, het te verwachten aantal uren dat wordt besteed aan de zaak en de wijze waarop met tussentijdse beëindiging wordt omgegaan. Het experiment gaat vijf jaar duren.

Bij de brief aan de Tweede Kamet zit ook de Trendrapportage Advocatuur 2006, een onderzoek uitgevoerd door het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODS) dat cijfers geeft over toegankelijkheid, continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening door advocaten, sinds 2000.

Bron: Nederlandse Orde van Advocaten

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top