VraagClara: voor juridische vragen van vrouwen

Delen:

27 mei VraagClara
Beeld: Mohamed Hassan/Pixabay

Bureau Clara Wichmann is gestart met een online rechtswinkel voor vrouwen: Clara. Deze neemt, aldus de website VraagClara.nl gebruikers op een vriendelijke manier bij de hand, luistert naar de problemen waar zij tegenaan lopen en geeft gratis advies op maat bij onderwerpen op het terrein van werk, financiën, onderwijs, zorg en corona.

VraagClara is de nieuwe online rechtswinkel die hulp biedt bij het beantwoorden van juridische vragen van vrouwen. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst worden de gebruikers van de app op persoonlijke en toegankelijke wijze geholpen. Zij ontvangen dan advies op maat dat op een begrijpelijk wijze is opgeschreven. Kan Clara niet voldoende voor de gebruiker betekenen, dan staat Bureau Clara Wichmann klaar om mee te denken over eventuele vervolgstappen of adviezen. Ook niet-vrouwen kunnen overigens bij Clara terecht. Clara verleent geen juridische bijstand maar kan wel doorverwijzen naar juristen en advocaten.

VraagClara is een initiatief van Bureau Clara Wichmann en onderdeel van de Alliantie Samen werkt het! Deze alliantie bestaat uit WOMEN Inc., WO=MEN, Movisie en de Nederlandse Vrouwen Raad, en is mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Als strategisch partner voor de juridische vragenlijsten werkt VraagClara samen met ArbeidsMarktResearch.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven