Vreemdelingenkamer RvS verder digitaal open

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Pixabay

Digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken bij de Raad van State is nu geopend voor alle advocaten. Tot voor kort werkte de hoogste bestuursrechter in een pilot samen met een beperkte groep vreemdelingenadvocaten.

De afgelopen maanden heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State samen met een beperkte groep advocaten ervaring opgedaan met digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken van de Vreemdelingenkamer. Die groep is begeleid en de zaken zijn gemonitord – het was nog een pilot. Nu is Mijn Zaak, het digitaal portaal van de Raad van State, opengesteld voor alle advocaten die via de digitale weg beroep in asiel- en bewaringszaken willen instellen.

Digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken is sinds juni 2017 bij de rechtbanken verplicht. Voor hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak geldt deze verplichting nog niet. Advocaten kunnen dus op vrijwillige basis digitaal hoger beroep instellen.

Via het digitaal portaal kunnen advocaten alleen beroepschriften indienen in asiel- en bewaringszaken. Voorlopig hebben alleen advocaten, met behulp van de advocatenpas, toegang tot Mijn Zaak. Particulieren, bedrijven en andere instellingen hebben deze toegang nog niet. De komende jaren breidt de Afdeling bestuursrechtspraak digitaal procederen verder uit, ook voor andere rechtsgebieden binnen het bestuursrecht.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top