Vrijgesproken rechters kregen enkele tonnen vergoed

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

geld2Ex-rechter en voormalig NMa-topman Pieter Kalbfleisch en ex-rechter Hans Westenberg hebben enkele tonnen schadevergoeding van justitie gekregen. Dat schreef De Telegraaf afgelopen zaterdag. Volgens ingewijden gaat het om een som van twee tot drie ton. Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat de oud-rechters ‘in redelijkheid en billijkheid’ een vergoeding hebben gekregen voor de kosten die zij hebben gemaakt.

Kalbfleisch en Westenberg claimden beiden een bedrag, omdat ze ten onrechte werden vervolgd voor belangenverstrengeling en meineed.

De twee waren rechters in de langslepende zaak rondom bouwgrond bij Schiphol. Kalbfleisch was topman bij de NMa toen het onderzoek naar hem startte, hij werd toen direct met verlof gestuurd. Zowel de rechtbank als later in hoger beroep het gerechtshof sprak de mannen vrij.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top