Vrouw verdacht van stalken officier van justitie die haar vervolgde voor stalken

Een vrouw die in 2016 werd veroordeeld voor stalken, moet nu weer voor de strafrechter verschijnen. Deze keer stalkte zij de officier van justitie die haar toen vervolgde.

Delen:

Vrouw verdacht van stalken officier van justitie die haar vervolgde voor stalken - Mr. online
Beeld: Depositphotos

De 44-jarige Rotterdamse vrouw maakte in 2016 een Facebookaccount op de naam van een vrouw, om daar een liefdesverklaring op te posten. Ook liet ze een tatoeage op haar arm zetten met de naam van het slachtoffer. In de hogerberoepzaak stelde het gerechtshof dat zij ‘op indringende, intensieve en obsessieve wijze heeft geprobeerd met de slachtoffers in contact te komen’. Deze inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de andere vrouw leverde haar toen een taakstraf op van 120 uur – niet alleen de online berichten, maar ook het plaatsen van de tatoeage was strafbaar.

‘Ik vind haar leuk’

Daar heeft de vrouw niet van geleerd. Zij is opnieuw gaan stalken, deze keer is de officier van justitie die haar in 2016 vervolgde het slachtoffer. De verdachte zegt verliefd te zijn op deze officier. Het AD citeert de verdachte: “Zij [de officier] is een knappe, mooie aantrekkelijke vrouw en ik vind haar leuk.” Dat stond op een website waarop ook foto’s van het slachtoffer waren geplaatst.

Foto’s

Volgens het OM heeft de vrouw dit jaar via meerdere sociale media-accounts foto’s en berichten over de officier van justitie gedeeld. Ook zou zij minstens één speciale website hebben gemaakt, waarop ze onder meer schreef: “Niet dreigen als je het niet kan afmaken.” Volgens het OM stalkte de Rotterdamse de officier van justitie om haar ‘te dwingen iets te doen, niet te doen, te dulden en/of vrees aan te jagen’.

De strafzitting is 27 december.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven