Juridisch nieuws

‘Vrouwelijke juristen moeten elkaar helpen’

Foto: Pixabay

Van de vrouwelijke juristen ambieert 81 procent een functie aan de top. Zij willen zitting nemen in een raad van bestuur, raad van commissarissen of raad van toezicht, of zouden graag partner of managing partner worden. Maar ja, de werk-privé-balans. Dat blijkt uit een onderzoek van advocatenkantoor Simmons & Simmons en Legal Women naar de ambities van vrouwelijke juristen.

De stichting Legal Women is hét platform voor vrouwelijke juristen, 4.000 hebben zich erbij aangesloten. Samen organiseren zij op donderdag 7 maart een event over rolmodellen. Hoe kunnen rolmodellen bijdragen aan meer diversiteit in juridische topfuncties? Keynote spreker is Jet Bussemaker, voormalig minister van o.a. emancipatie. In een aansluitende paneldiscussie gaat een aantal vrouwen in op de ambities en positie van vrouwelijke juristen, en wat nodig is voor een meer evenwichtige verdeling tussen mannen vrouwen van juridische topfuncties.

Uit het onderzoek blijkt ook dat flexibiliteit in werkuren (61 procent) en intern aanbod van professionele ontwikkeling (57 procent) het vaakst worden genoemd als voorwaarden om de top te bereiken. Daarentegen wordt gebrek aan flexibiliteit bij het uitvoeren van de functie (waardoor werk en privé moeilijk te combineren zijn) het vaakst (45 procent) genoemd als obstakel om die top te bereiken.

Van alle vrouwelijke juristen denkt 61 procent dat over tien jaar nog steeds minder vrouwen dan mannen topfuncties vervullen. Twee op de drie vrouwelijke juristen voelen zich een rolmodel voor andere legal women. Een ander onderzoeksresultaat is dat 86 procent van de legal women vindt dat vrouwen meer voor elkaar moeten doen om hun posities te verbeteren.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures