Vrouwennetwerk She Breaks the Law gelanceerd

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het internationale vrouwenwerk She Breaks the Law is nu ook in Amsterdam gelanceerd. Inmiddels hebben meer dan 1300 vrouwen op leidinggevende posities in de juridische branche zich aangesloten.

“Iets meer dan een jaar geleden zaten we tijdens een diner na een congres met z’n drieën aan tafel. We houden ons alle drie bezig met innovatie in de advocatuur en raakten daarover aan de praat. We hadden het ook over ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Meestal ligt de focus als het daarover gaat op negatieve aspecten, zoals een gebrek aan vrouwelijke leiders, terwijl die er wel degelijk zijn in de juridische branche!”, vertellen Nicky Leijtens (bestuursadviseur bij NautaDutilh), Priya Lele (Herbert Smith Freehills, Londen) en Christie Guimond (White & Case, Londen), na afloop van de lancering bij NautaDutilh in Amsterdam. “We merkten ook dat we alle drie met dezelfde uitdagingen te maken hebben om onze ideeën voor innovatie uit te dragen. Een en ander combinerend kwamen we op het idee om een netwerk op te zetten waarin vrouwelijke leiders in de juridische branche ervaringen en ideeën met elkaar kunnen delen en van elkaar kunnen leren.”

Hard gegroeid

Dat werd ‘She Breaks the Law’. Het netwerk richt zich op vrouwen met leidinggevende posities in de juridische branche, die zich bezighouden met veranderende manieren innovatie van juridische diensten. Behalve advocaten kunnen dat bijvoorbeeld ook bedrijfsjuristen, academici en IT-professionals zijn. Dit voorjaar ging She Breaks the Law officieel van start in Londen; daarna vonden lanceringen in New York en Chicago plaats en nu in Amsterdam. Leijtens: “We zijn de afgelopen drie maanden heel hard gegroeid en zitten nu al op 1312 leden.”

Vier pijlers

She breaks the law richt zich op vier pijlers. She Connects draait om het opbouwen van een strategisch netwerk. She Shares is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Onder de noemer She Develops zullen activiteiten op het gebied van ontwikkeling van leiderschaps- en andere skills plaatsvinden. En She Creates is er om ideeën te ontwikkelen via bijvoorbeeld workshops of hackathons.

Rondetafelgesprekken

De ontbijtbijeenkomst waarmee de lancering in Nederland plaatsvond werd bijgewoond door zo’n negentig leden. Behalve toespraken van de drie oprichters waren er rondetafelgesprekken over onderwerpen als legal tech, legal operations, kennismanagement en de toegang tot het recht.
Aan het eind van de maand zal She Breaks the Law een lanceringsbijeenkomst hebben in Sydney. Daarna staat India op het programma.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top