VU en RUG werken samen

Delen:

Het Groningen Centre for Law and Governance gaat een samenwerking aan met het VU University Amsterdam Centre for Law and Governance. Gezamenlijk vormen de centra het Netherlands Institute for Law and Governance. Het is een open platform voor juridisch onderzoek dat zich richt op de verhouding tussen publieke en private belangen.

Beide deelnemende onderzoekscentra hebben een eigen onderzoeksprogramma dat gericht is op de interactie tussen het publiek- en het privaatrecht en de functie van het recht in de regulatory state. Dit thema nodigt niet alleen uit tot “intern” juridisch onderzoek maar tevens tot reflectie op de functie van het recht ten opzichte van andere sturingsinstrumenten. Hoewel het onderzoeksprofiel primair een juridische is, wordt er in het kader het NILG dus ook op grensoverstijgend onderzoek verricht.

Een belangrijke doelstelling van het NILG is samenwerking. Het NILG wil voldoende onderzoeksmassa genereren om ook op het internationale niveau zichtbaar te zijn. Hoewel de deelnemende onderzoekscentra hun eigen onderzoeksprogramma en -activiteiten behouden, worden onderzoeksinspanningen binnen het instituut daarom zoveel mogelijk gebundeld.

Op 16 november 2009 wordt het NILG tijdens het oprichtingscongres, in aanwezigheid van Minister van Justitie Hirsch Ballin, officieel gelanceerd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven