VU krijgt eerste leerstoel Mediation

Delen:

Beeld bij Leerstoel MediationAls eerste juridische faculteit van Nederland krijgt die van de Vrije Universiteit Amsterdam een bijzondere leerstoel Mediation. De leerstoel vormt het sluitstuk van de afstudeerrichting Conflicthantering, Rechtspraak en Mediation aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de VU, en versterkt het onderzoek naar de recente vernieuwingen in rechtspraak en conflicthantering.

De instellende instanties zijn de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en het Centrum voor Conflicthantering (CvC). De MfN is de federatie van alle landelijke beroepsverenigingen van mediators, het CvC is een gerenommeerd opleidingsinstituut op het gebied van conflicthantering, onderhandelen, coachen en communicatie. “De VU is verheugd om met deze toonaangevende organisaties de handen ineen te slaan op het gebied van mediation,” zegt Lieke Coenraad, hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder Conflictoplossing.

Mediation is een alternatief voor de gang naar de rechter. De mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die samen met de partijen op zoek gaat naar een oplossing voor hun conflict. Een conflict oplossen met behulp van een mediator wordt door mensen vaak als minder ingrijpend ervaren dan het voeren van een procedure bij de rechter. Daarnaast kan mediation tijd en geld besparen. De jurist van de toekomst moet mediation in zijn gereedschapskist hebben, meent de VU.

De wervings- en selectieprocedure voor de leerstoel Mediation wordt binnenkort gestart.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven