VU start juridisch instituut aan Zuidas

Delen:

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft een juridisch instituut opgericht: het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO). Het ZIFO vormt een onderdeel van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Het instituut wil een platform zijn voor wetenschappelijk onderzoek en debat op het terrein van het financieel recht en het ondernemingsrecht. De focus ligt daarbij op het bestuderen en becommentariëren van rechtsregels, normen en toezichtkaders die in ontwikkeling zijn voor banken, verzekeraars, andere financiële instellingen, vermogensbeheerders, pensioenfondsen en (grotere) ondernemingen. Het instituut houdt de komende maanden haar eerste bijeenkomsten en faciliteert publicaties over actuele onderwerpen.

Inmiddels hebben zich meer dan twintig bedrijven, organisaties en kantoren aan het instituut verbonden, waaronder banken en alle grote advocatenkantoren die aan en rond de Zuidas zijn gevestigd. Het ZIFO nodigt hen uit om deel te nemen aan debatten, seminars en congressen. Ook wordt hen gevraagd thema’s te signaleren en deel te nemen aan de wetenschappelijke activiteiten van het instituut. ZIFO opereert inhoudelijk onafhankelijk en hanteert uitsluitend wetenschappelijke criteria bij de inhoudelijke gedachtevorming rond de thema’s waarop het instituut zich richt.

Deelnemende organisaties zijn: ABN AMRO, AKZO, Allen & Overy, Anthos, APG, APX-ENDEX, Baker & McKenzie, Boekel de Nerée, Clifford Chance, De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper Nederland, Eumedion , Freshfields Bruckhaus Deringer, Greenberg Traurig, Houthoff Buruma, ING, Linklaters, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Philips, Simmons & Simmons, SNS Bank, Stibbe en Van Doorne.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven