Walter van Gerven: Schoordijklezing 2011

Delen:

‘Recht over grenzen heen’. Dat is het thema van de derde prof. Herman Schoordijklezing die op 7 juni zal plaatsvinden en zal worden uitgesproken door prof. Walter van Gerven, voormalig advocaat-generaal bij het Europees Hof van Justitie en emeritus hoogleraar. De prof. Herman Schoordijklezing vindt voor de derde keer plaats en wordt georganiseerd door JUVAT, de alumnivereniging van de faculteit Rechtswetenschappen van de Universiteit van Tilburg.

De titel van de lezing van Van Gerven luidt: ‘Over recht, rechters en juristen’. Van Gerven zal onder meer spreken over de vervlechting van nationale, Europese en internationale rechtsordes en de verwijzingsregels die noodzakelijk zijn om orde te scheppen tussen deze lagen.

In 2009 heeft dr. Ernst Hirsch Ballin het spits afgebeten met een lezing over strafrecht in Europees perspectief. Vorig jaar hield de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, mr. Jaap Polak, een lezing over ontwikkelingen op het terrein van de overheidsaansprakelijkheid.

Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in de foyer van het Dante gebouw op de campus van de Universiteit van Tilburg, waarna om 20.00 uur de lezing zal aanvangen in zaal Dz1. Na afloop van de lezing zal een borrel plaatsvinden.
Toegang: gratis

Inlichtingen en aanmelding: www.juvat.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven