Website voor gratis eerste advies sociale advocatuur

Delen:

Beeld bij sociale advocatuur advocatenloketVoor rechtzoekenden die op zoek zijn naar een gratis eerste gesprek is er een nieuwe website: het advocatenloket van de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN). Via de nieuwe site kunnen mensen eenvoudig zien bij welke gespecialiseerde advocaat zij terecht kunnen om hun juridische problemen gratis voor te leggen tijdens een eerste gesprek. Hiermee springt de VSAN in op het gat dat het Juridisch Loket deels laat vallen.

Tot nog toe hadden nog niet alle kantoren gratis spreekuur of de mogelijkheid om vrij binnen lopen tijdens kantoortijden. Een ander voordeel van de nieuwe site is dat de burgers niet langer afhankelijk zijn van doorverwijzers als het Juridisch Loket.

VSAN-advocatenkantoren uit heel Nederland doen mee. Zij zijn bereid om mensen vrijblijvend eenmalig gratis te adviseren. Dat is volgens VSAN-voorzitter Hein Vogel hoognodig: “Veel mensen hebben te maken met grote juridische problemen, maar hebben geen geld voor een advocaat. Voor die mensen is het advocatenloket een uitkomst. De VSAN verlaagt de drempel voor deze mensen door ze snel aan een gespecialiseerde advocaat te helpen die hun juridische problemen begrijpt en niet meteen de meter laat lopen.”

De VSAN voorziet hiermee in een behoefte, zegt Vogel. “In een tijd waarin veel sociale voorzieningen onder druk staan wordt het voor veel mensen lastig om de juiste weg naar instanties te vinden. Ook de rechtshulp staat onder druk. De afgelopen jaren zijn er veel bezuinigingsrondes geweest. De rechtzoekenden zijn daarvan de dupe: zij betalen een hogere eigen bijdrage voor gefinancierde rechtsbijstand en kunnen steeds minder gemakkelijk terecht bij instanties als het Juridisch Loket voor een gratis eerste advies. Het Juridisch Loket is door de bezuinigingen namelijk minder vaak open en hun telefonische service is niet gratis. “

Het advocatenloket is een landelijk netwerk van advocatenkantoren met louter specialisten op gebied arbeidsrecht, huurrecht, sociaal verzekeringsrecht etc. “Sociale advocatuur is een vak apart. De kantoren die aangesloten zijn bij de VSAN bieden kwaliteit voor een ieder, maar voor de mensen met een krappe beurs doen we graag iets extra’s”, aldus Hein Vogel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven