WebTv uitzending van Pels Rijcken over de stagnerende gebiedsontwikkeling

Delen:

Met deze vraag raken we aan de problematiek bij de gebiedsontwikkeling. Plannen voor stadsuitbreiding of -vernieuwing verdwijnen in de kast, projecten komen niet van de grond. Wie durft nog in een bouwplan te investeren? Wat nu met die dure grond? Omdat de situatie nijpend is, worden onder hoge druk nieuwe ideeën geboren. Overheden, projectontwikkelaars en financiers zoeken en vinden andere samenwerkingsvormen en nieuwe financieringstechnieken. Klaart de lucht daarmee op?

Op woensdag 25 april zetten drie experts hun visie uiteen over deze ingewikkelde materie. Zij discussieerden over de dilemma’s, de opstakels en de oplossingen. Violet Falkenburg leidde het debat met mr. Koen Westhoff, directeur gebiedsontwikkeling, Stadsontwikkeling gemeente Rotterdam. Prof. mr. Friso de Zeeuw, directeur nieuwe markten, Bouwfonds Ontwikkeling en praktijkhoogleraar gebiedsontwikkeling, TU Delft. En Drs. ing. Thimmo van Garderen, senior manager public finance, BNG.Vijftig gasten maakten de live opname in de studio mee en namen aan deze kennisuitwisseling deel. Het programma Podium werd opgenomen in Studio Dudok in Den Haag, werd op video geregistreerd en als WebTV-uitzending via www.pelsrijcken.tv toegankelijk gemaakt.

Pels Rijcken Bron van inzicht

Meer informatie: Marije Wiegant (070 – 515 37 94)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven