Week van de Rechtspraak

Delen:

rechtbank 5811Openbaarheid is het thema van de Week van de Rechtspraak die dit jaar van 8 tot en met 14 september in het hele land wordt georganiseerd. Veel rechtbanken en gerechtshoven grijpen het thema aan om een verborgen kant van het recht te laten zien. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een nagespeelde echtscheidings- of belastingzaak bijwonen, waar normaal gesproken geen publiek bij mag. Ook zullen rechters met het publiek in debat gaan over de vraag of rechtspraak wel transparant genoeg is.

Tijdens de ontmoetingen, rondleidingen en speciale kinderactiviteiten is er alle ruimte om vragen te stellen. Hoe scheiden rechters bijvoorbeeld feiten van emoties? Wat is er mooi of moeilijk aan hun vak? Welke rechten heb je als slachtoffer van een delict? De Week van de Rechtspraak is dé gelegenheid om daar antwoord op te krijgen. Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven