Welk advocatenkantoor heeft het meest effectieve diversiteitsbeleid voor vrouwen?

Op het Jaarcongres van de Nederlandse Orde van Advocaten (Orde) op 19 september 2008 in Den Bosch zal voor de derde maal de Sonja Boekmanprijs worden uitgereikt.

Dit jaar gaat de prijs naar het kantoor dat het meest effectieve diversiteitsbeleid voor vrouwen heeft. De prijs wordt uitgereikt door OSR Juridische Opleldingen (OSR) in samenwerking met de Orde. Met het uitreiken van de prijs wil OSR de doorstroom van vrouwen naar topfuncties binnen de advocatuur bevorderen.

Genomineerd door een collega

De kandidaten worden genomineerd door vakgenoten. Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de uiteindelijke winnaar. Meer informatie over de prijs en het nomineren van kantoren is te vinden op http://www.osr.nl/. Aanmelden kan nog tot 18 augustus 2008.

Waarom de Sonja Boekmanprijs?

Het glazenplafond voor vrouwen. Elke branche kent het, praat erover en pakt het probleem op hun eigen manier aan. Binnen de advocatuur wordt aan dit punt aandacht besteed door het diversiteitsbeleid van de Nederlandse Orde van Advocaten. Een manier om vrouwen te stimuleren door te stromen naar de top van de advocatuur, is de Sonja Boekmanprijs.

Sonja Boekman

De prijs is vernoemd naar Sonja Boekman. Zij is erg belangrijk geweest voor het (tucht)recht in Nederland. In 1977 werd zij de eerste vrouwelijke deken van Nederland bij de Haarlemse Orde. Tevens publiceerde Sonja Boekman veel. In de jaren negentig verscheen haar boek Het huidige advocaten-tuchtrecht, waarin zij een helder en systematisch overzicht gaf van de rechtspraak van het Hof van Discipline sinds de wijziging van de Advocatenwet in de jaren tachtig.

Winnares 2007

In 2007 heeft Wanda van Kerkvoorden uit handen van Staatssecretaris van Justitie Albayrak de Sonja Boekman prijs voor de meest veelbelovende vrouwelijke advocaat in ontvangst mogen nemen. Wanda van Kerkvoorden is gespecialiseerd in gecompliceerde ICT-contracten en -geschillen, open source, biotech-licenties alsmede auteurs- en merkenrecht; het laatste met name ten aanzien van internet en e-business gerelateerde aspecten.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven