Werk aan uw beroepsvaardigheden

Delen:

Ingezonden Mededeling

Marco vd Ree

Marco van der Ree

Dit najaar heeft het juridisch PAO van de Universiteit Leiden een ruim aanbod van vaardigheidscursussen. Bijvoorbeeld “Slagvaardigheid in argumentatie: Gelijk hebben én krijgen”. Uiteraard bieden wij ook dit najaar weer de cursus “Echt Engels”, al jaren een van onze best beoordeelde cursussen.

Cursusaanbod Vaardigheden

Verdiepingscursus Legal English I: Contracts and Common Law

Maandag 14 en 21 november 2011 van 10.00 tot 16.30 uur, te Leiden
10 VSO/PO NOvA (9 Jur./1 Ber.v. vakgebied Talen), 10 KNB

In de cursus Legal English wordt nader ingegaan op een aantal praktische aspecten waartegen de jurist aanloopt in het vertalen naar het juridisch Engels, in het bijzonder ten aanzien van het vertalen van contracten, het onderhandelingsproces en bij het schrijven van brieven.

Vaardigheden: Echt Engels

Dinsdag 29 november, 6 en 13 december 2011 van 10.00 tot 16.30 uur, te Leiden
15 KNB

Deze cursus exerceert u langs de Engelse grammatica, communicatie en correspondentie zoals de Engelsen dat eigen is en legt een uitstekende grammaticale en mondelinge basiskennis Engels bij u neer.

Vaardigheden: Slagvaardigheid in argumentatie / Gelijk hebben én krijgen

Donderdag 1 december 2011 van 9.30 tot 17.15 uur, te Den Haag
6 PO NOvA (Ber.v.)

Deze cursus biedt uitleg van beginselen van argumentatietheorie en logica, met het oog op verbetering van argumentatieve slagvaardigheid. Immers: gelijk hebben is nog geen gelijk krijgen. Bovendien kunnen drogredeneringen ten onrechte overtuigen. De cursus is dan ook gericht op 1. herkenning van drogredeneringen, 2. theoretische analyse met het oog op praktische toepassing, 3. slagvaardig gebruik van theoretische kennis voor betere herkenning en weerlegging van drogredeneringen.

Vaardigheden: Beroepsethiek voor de jurist

Donderdag 8 december 2011 van 14.00 tot 17.15, te Den Haag
3 PO NOvA (Ber.v.), 3 KNB

Advocaten en anderen staan wel eens voor professionele dilemma’s waarop regels geen, geen duidelijk of een kennelijk verkeerd antwoord geven. Dan rijzen vragen van beroepsethiek of zelfs van algemene ethiek.

Vaardigheden: Het schrijven van een juridisch betoog

Vrijdag 9 december 2011 van 10.00 tot 16.30 uur, te Leiden
5 PO NOvA (beroepsvaardigheden vakgebied org.v/d dienstverlening), 5 KNB

Deze cursus biedt juristen een kans hun overtuigingskracht te vergroten. De cursus biedt inzicht in de opbouw en samenhang van redeneringen, waardoor de argumentatie effectief wordt gepresenteerd.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven