Partnerbijdrage van

‘Werken aan mid-market M&A transactions bij Deloitte biedt het beste van twee werelden’

“Het contact en de manier van samenwerken met de klant is voor mij heel belangrijk. Bij het advocatenkantoor waar ik voorheen werkte werden de deals steeds groter en daarmee de directe impact die je als individuele adviseur op het proces kan hebben kleiner. Bij mid-market transacties sta je meer in het centrum van de transactie: er wordt snel geschakeld en je bent op dagelijkse basis direct betrokken bij de beslissingen die de cliënt neemt. ” Het was voor Tim Bird, Senior Manager op M&A Legal (mergers & acquisitions), de belangrijkste reden om in 2020 over te stappen naar Deloitte Legal.

Delen:

“Ik had heel wat jaren van hard werken erop zitten, inclusief twee jaar New York. Naast de voorkeur in mijn werkzaamheden, zocht ik inmiddels ook een betere werk-privé balans. Een van de partners van het kantoor waar ik werkte, liet mij weten dat Deloitte de laatste jaren ook bezig was met het opzetten van een juridisch advies-tak. Ik sprak met meerdere kantoren, ook ‘traditionele’ advocatenkantoren, maar Deloitte Legal stak er voor mij bovenuit.”

“Het Deloitte Legal team is naar mijn idee qua ontwikkeling verder dan de ander big four kantoren. Zowel in omvang van de legal afdeling als de rechtsgebieden waarop Deloitte Legal adviseert. Wij zijn echt een one stop shop voor klanten; we kunnen specialisten op elk vlak inzetten. Dat is prettig voor onze cliënten, en interessant voor mij. Ik houd me bezig met fusies en overnames, en werk daarbij ook veel samen met andere service lines van Deloitte zoals Corporate Finance, Tax en Consultancy. Door deze hechte samenwerking leer ik meer over hoe een transactie in elkaar zit waardoor het werk ook interessanter wordt.”

De diepgang van het werk is een toegevoegde waarde voor Tim, maar ook de snelheid. “In het algemeen draai ik zo’n vijf á zes projecten tegelijkertijd, allemaal met veel korte deliverables die elkaar opvolgen. Het voelt goed om taken af te ronden en resultaat te zien van het werk dat je levert. Los daarvan vind ik het mooi om betrokken te zijn bij dit soort projecten; een directeur grootaandeelhouder verkoopt haar of zijn bedrijf vaak maar één keer, dus dit is echt een life changing event voor mensen. Daar lever ik graag een bijdrage aan.”

Als Senior Manager heeft Tim ook de dagelijkse leiding over een team van twaalf man. “Ik stuur het team samen met de andere leden van het management team aan. Ik houd me naast het uitvoerende werk in transacties dan ook bezig met opleiding en ontwikkeling van junioren. In verband met protocol is bij de transacties altijd nog een partner of director “boven mij” betrokken, maar in beginsel doe ik zo’n transactie volledig zelfstandig. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het binnenhalen van opdrachten voor mijn team. Dit doe ik veel via mijn Deloitte netwerk: de collega’s van Corporate Finance of Tax zijn bijvoorbeeld vaak al betrokken bij een klant, zij weten vaak al vroeg of er ergens een verkooptraject aankomt. Het werk verdelen we onderling binnen het team. Natuurlijk mag je ook je voorkeur uitspreken. Initiatief wordt juist ontzettend gewaardeerd binnen Deloitte.”

“Je krijgt hier veel vrijheid om je werk vorm te geven en kansen te pakken. Dat wil ik de junioren in mijn team ook meegeven. Want juist dat is wat mij zo aanspreekt in werken bij Deloitte: je krijgt de ruimte om achter business opportunities aan te gaan. Zie je iets dat interessant is voor jou en Deloitte of haar klanten, dan krijg je de vrijheid om die ontwikkeling in gang te zetten. En natuurlijk ga je voor succes, maar ook als er tegenslagen zijn of dingen niet lukken, is dat ok. Hier werken mensen met een enorme drive en sterk ondernemend vermogen, dat wordt blijvend gestimuleerd. Zelf heb ik eerder met collega’s van Tax gewerkt aan dingen we tot dan toe nog niet hadden gedaan, zoals het opzetten van fondsstructuren voor vermogende individuen en/of families. Nu zijn we aan het onderzoeken of we dat als dienst in de markt kunnen zetten en kunnen uitbreiden. Dat kan iets heel moois worden voor de toekomst. Het ondernemen wordt enorm gestimuleerd binnen Deloitte.”

“De dynamiek en sfeer tussen de collega’s onderling is ook uitstekend. Het is sociaal, we zien elkaar ook buiten werk. En de work-life balance hier is ontzettend goed. In mijn eerste maanden uit de traditionele advocatuur kreeg ik mijn leven weer terug. Ik ging weer sporten, met vrienden afspreken. Dat zou ik nooit meer anders willen zien!

“Zie je een business opportunity die interessant is – voor jou en Deloitte of haar klanten – dan krijg je het vertrouwen en de vrijheid om daar achteraan te gaan. Het is aan jou het ook te gaan doen!”

Delen:

Choose your impact Je wilt een baan met impact. Bij een werkgever waar jij het verschil kunt maken. Deloitte is zo’n werkgever. Met meer…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven