Werkgeversaansprakelijkheid: Hartlief vs Asscher

Delen:

beeld bij Hartlief vs AsscherMinister Lodewijk Asscher moet afzien van zijn plannen voor werkgeversaansprakelijkheid voor arbeidsongevallen en beroepsziekten. Dat stelt AG Ton Hartlief in zijn vooraf in het Nederlands Juristenblad.

Asscher lijkt, op basis van een PWC-rapport dat hij naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, te kiezen voor het oprichten van een speciale instantie die een oordeel moet geven over het oorzakelijk verband tussen de ziekte en het werk. Later zou die instantie ook moeten oordelen over andere strijdpunten in het aansprakelijkheidstraject, zoals zorgplichtschending en schadebegroting.

Een slecht plan, vindt Hartlief. “Beroepsziekten zijn er in alle soorten en maten en kunnen moeilijk over één kam worden geschoren…Hier is geen confectie mogelijk, maar is maatwerk vereist.” Hartlief maakt zich er ook zorgen over dat een belangrijk deelterrein van het aansprakelijkheidsrecht in de bestuursrechtelijke kolom terechtkomt. “Het gevaar is dat dit deelgebied de aansluiting bij ontwikkelingen in het civiele personenschaderecht verliest.”

Hartlief pleit daarentegen voor een zogeheten directe verzekering. In dat systeem is de werkgever verplicht een  verzekering voor zijn werknemers af te sluiten. De dekking is dan niet gekoppeld aan aansprakelijkheid van de werkgever, maar juist aan schade bij de werknemer. “De typische aansprakelijkheidsrechtelijke problemen worden zo ontweken.”

“Het zou Asscher sieren wanneer hij zou inzetten op echte revolutie in het aansprakelijkheidsrecht en de oplossing in ieder geval voor beroepsziekten, buiten dat stelsel zou zoeken,´ schrijft Ton Hartlierf. ”Laat hij zijn energie steken in de directe verzekering!”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven