Werkveld bepleit verlaging griffierechten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Een groot aantal organisaties die te maken hebben met griffierechten, vindt dat de stem van het werkveld voor de besluitvorming over de hoge griffierechten onvoldoende is gehoord. Zij organiseren de werkveldconferentie Eerlijke Griffierechten.

De conferentie wordt op 24 september gehouden en wordt georganiseerd door een groot aantal organisaties die actief zijn in het werkveld. Dat zijn MKB-Nederland, de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders, de Nederlandse Belangenvereniging voor Gerechtsdeurwaarders, de Nederlandse Orde van Advocaten, de Vereniging van Incasso- en Proces Advocaten, het Verbond van Credit Management Bedrijven en de Vereniging voor Credit Management.

Omdat hun kijk op de zaak onvoldoende naar voren is gebracht, zijn de Tweede Kamer, de betrokken ambtenaren en de minister onvoldoende geïnformeerd, zo vinden deze organisaties. Zo dreigt een verkeerde beslissing te worden genomen waar met name het MKB de dupe van is. Minister Dekker stelde zich eerder op het standpunt dat hij geen aanleiding en geen mogelijkheden ziet om de hoge griffierechten te matigen.

Eerder stelden de betrokken organisaties een manifest Eerlijke Griffierechten op om de betrokken ambtenaren en Kamerleden te overtuigen van het belang van een matiging. Tijdens de werkveldconferentie kunnen Kamerleden en verantwoordelijke ambtenaren persoonlijk met het werkveld van gedachten wisselen over de noodzaak om de griffierechten te beperken.

Sprekers op de conferentie zijn Henk Naves (Raad voor de Rechtspraak), Tom Barkhuysen (Nederlandse Orde van Advocaten) en Tijs Rotmans. Zij spreken achtereenvolgens over ‘De toegang tot het recht als grondrecht’, ‘Het belang van eerlijke griffierechten’ en ‘Eerlijke griffierechten, een betere tariefbenadering’.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top