Advocaat: stop steun staat aan Westenberg

Delen:

Advocaat Hugo Smit eist dat voormalig rechter Hans Westenberg niet langer financieel door de staat wordt gesteund. “Die man deugt van geen kant. Hij doet allemaal dingen die niet mogen, zo blijkt nu.”

Smit zei dit naar aanleiding van een zitting woensdag in de schadevergoedingsprocedure die hij heeft aangespannen tegen Westenberg en de staat. De advocaat eist 2,7 miljoen euro van Westenberg.

Smit was in het verleden advocaat van projectontwikkelaar Chipshol. Westenberg was een van de rechters die de Chipsholzaak behandelden, een slepend geschil over grond rond Schiphol. Smit voelt zich door Westenberg aangetast in zijn reputatie en goede naam.

In 2004 liet Smit zich in een boek van een journalist uit over telefoontjes van Westenberg met advocaten in een zaak van Chipshol. Westenberg ontkende de telefoontjes en spande met steun van de Raad voor de rechtspraak een procedure aan tegen Smit, die meer dan vijf jaar duurde.

Uiteindelijk verloor de rechter de zaak zelf, toen het gerechtshof bewezen achtte dat er inderdaad telefoongesprekken tussen de rechter en advocaten hadden plaatsgevonden. Als gevolg van de uitspraak ging Westenberg met vervroegd pensioen.

Westenberg kwam afgelopen week opnieuw negatief in het nieuws toen bleek dat hij in 2007 buiten zijn boekje is gegaan met het tegen betaling geven van juridisch advies aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Het advies ging over een vonnis van de Haagse rechtbank rond de Staat en Accell. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven