Wetten.nl toont nu ook jurisprudentie

Delen:

Vrijdag Foto wetten.nlDe nationale wettenbank (wetten.nl) is vernieuwd. Kon men voorheen alleen de tekst van verdragen, wetten, algemene maatregelen van bestuur en ministeriële en andere regelingen raadplegen, nu biedt de site veel meer relevante juridische informatie.

Iedereen behoort de wet te kennen. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken ruim opgevat door de nationale wettenbank uit te breiden met veel andere overheidsinformatie. Een belangrijke vooruitgang is dat per wetsartikel ook de oude en nieuwe varianten worden getoond. Door middel van kleuren is zichtbaar welke tekstgedeelten in een nieuwe versie van de wet zijn toegevoegd, vervallen of gewijzigd.

Ook kan nu worden gezocht op Europese richtlijnen om informatie te verkrijgen over de implementatie daarvan in de Nederlandse wet- en regelgeving. Verder kan men regelingen vinden die op een wetsartikel zijn gebaseerd en andere wetten, circulaires en andere officiële overheidspublicaties die naar het betreffende wetsartikel verwijzen. Een belangrijke vernieuwing is dat bij wetsartikelen (enkele) recente rechterlijke uitspraken worden genoemd. Dat aantal verwijzingen zal de komende maanden sterk worden uitgebreid.

Op wetten.nl is sinds 2002 alle wetgeving kosteloos via internet beschikbaar. De sterke groei in de afgelopen jaren, van een half miljoen naar één miljoen gebruikers per maand, maakte een nieuwe opzet van de wettenbank noodzakelijk. Alle teksten zijn ook beschikbaar als open data.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven