Why pro bono?

Delen:

“As the largest firm in the Dutch Caribbean region, we think it’s important to be involved in the communities of the different islands on which we operate.” Dat is ons antwoord op de vraag “Why pro bono?”. Deze vraag wed ons gesteld omdat we lid zijn van het wereldwijde netwerk van advocatenkantoren Lex Mundi.  Juist omdat ons kantoor diepgeworteld is in de relatief kleine samenlevingen van de verschillende eilanden waar we zijn gevestigd, vinden we het belangrijk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van die samenlevingen.

Lex Mundi voert momenteel een campagne via social media rondom deze vraag. Check de hashtag #WhyProBono op Twitter en je ziet wat de motivatie is van verschillende Lex Mundi kantoren wereldwijd om tijd en energie te investeren in pro bono werk. Het antwoord op die vraag is voor iedere advocaat anders, maar dat het werk hen veel voldoening geeft daar zijn ze het over eens. De waardering is in de Cariben misschien wel extra groot, omdat veel stichtingen met een klein beetje hulp al grote stappen kunnen maken.

Naast het helpen van bijvoorbeeld kansarme personen en kleine start-ups, hopen we daarmee ook onderwijs, sociale opvoeding en cultuur in de Cariben te helpen ontwikkelen en promoten. Veel van het pro bono werk dat we doen, richt zich dan ook op een of meer van die drie pijlers.

Een goed voorbeeld is het werk dat we deden voor Kurá di Arte op Curaçao; een stichting die culturele non-profit organisaties een plek biedt om de lokale jeugd kennis te laten maken met bijvoorbeeld dans, toneel en muziek. We stelden voor Kurá di Arte verschillende contracten en overeenkomsten op, waardoor de stichting een vliegende start maakte en in staat was goede relaties te leggen met hun partners. Ook helpen we momenteel antropologisch museum Kura Hulanda bij een aantal ingewikkelde transacties en onderhandelingen met de overheid. Het doel is om ervoor te zorgen dat het museum kan voortbestaan en gevestigd kan blijven in de oude binnenstad van Willemstad.

Bij die projecten zijn alle geledingen van ons kantoor betrokken: van advocaat-stagiair tot partner. Wat hun individuele motivaties zijn? Check bijvoorbeeld onderstaand filmpje, of check #whyprobono op Facebook en Twitter voor andere voorbeelden. Je juridische kennis inzetten om een van de vele slimme of mooie initiatieven in de Cariben vooruit te helpen. Ook dat is onderdeel van het werk van een advocaat in de Cariben.

Dorien Groenewoud Dorien Groenewoud is sinds november 2015 werkzaam bij VanEps Kunneman VanDoorne als Marketing & Business Development Assistant. Vanuit die rol is ze onder andere medeverantwoordelijk voor de samenwerking binnen het Lex Mundi-netwerk.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven