Willem Lugard (DVDW Advocaten) over een scriptiestage

Student-stagiair van de week is Willem Lugard. Willem liep een scriptiestage en heeft veel geleerd.

Delen:

Willem Lugard

Willem Lugard studeert ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Hij verwacht in augustus 2023 af te studeren. Hij liep stage bij DVDW, op de afdeling herstructurering en insolventie van half februari tot eind maart.

Waarom heb jij gekozen om jouw scriptie stage te lopen bij DVDW?
Ik wilde graag een scriptiestage lopen om inhoudelijke begeleiding te krijgen bij het schrijven van mijn scriptie door zeer ervaren en gespecialiseerde advocaten die thuis zijn in mijn scriptieonderwerp. Omdat mijn scriptieonderwerp goed aansluit bij de expertise – insolventierecht – van DVDW, wist ik dat deze begeleiding inhoudelijk van grote toegevoegde waarde zou zijn voor mijn scriptie en ik daar bovendien veel van zou kunnen leren. Zo zou ik ook meteen ervaring opdoen met werken in de advocatuur. Ik wist van een kennis die bij DVDW heeft gewerkt, dat bij DVDW naast hard werken ook altijd ruimte is voor gezelligheid. 

Wat is jouw geheim om je focus te houden tijdens het schrijven van jouw scriptie?
De focus kon ik behouden door het opzoeken van literatuur en rechtspraak af te wisselen met het bespreken daarvan met de advocaten van DVDW. Dat maakte en hield mij scherp en bracht mij nieuwe inzichten, waarna ik weer een deel van mijn scriptie kon schrijven. Omdat ik vijf dagen per week op kantoor zat, was het mogelijk het scriptiewerk af te wisselen met het ondersteunen van de advocaten met vraagstukken die zij mij voorlegden. Dit zorgde voor een – voor mij – passende afwisseling en zodoende kon ik mijn focus goed behouden. Daarbij was het voor mij belangrijk om in privétijd vooral ook andere dingen te doen dan het schrijven van mijn scriptie

En was het leuk en nuttig om deze stage te lopen? Waar hield jij je mee bezig?
Een groot deel van mijn stagetijd ben ik bezig geweest met het schrijven van mijn scriptie. Deze scriptiestage was voor mij leuk en zeer nuttig, omdat ik alle ruimte kreeg om vragen te stellen over specifieke onderwerpen op momenten wanneer ik ergens niet helemaal uitkwam. Daarnaast heb ik een aantal advocaten van DVDW geholpen met inhoudelijke vraagstukken buiten mijn scriptie om. Ten slotte mocht ik ook mee naar een zitting, heb meegedaan met de jurisprudentielunches en was altijd welkom bij de lunch en de borrels. Hierdoor kreeg ik – in de meest brede zin van het woord – de kans om te zien hoe het eraan toegaat in de advocatuur en op dit kantoor.

Wat is het belangrijkste dat je tijdens je stage geleerd hebt?
Ik heb gezien dat iedereen op kantoor heel hard werkt om een goed resultaat voor de cliënten te kunnen bereiken. Daarnaast heb ik ervaren dat het niet erg is als je iets niet helemaal begrijpt; het was altijd mogelijk om vragen te stellen aan kantoorgenoten. Iedereen was vriendelijk en bereid om te helpen. Bovendien heb ik gezien dat hard werken en het hebben van plezier goed samengaat.

Wat is je tip voor medestudenten als het gaat om een stage te lopen?
Probeer je open te stellen voor nieuwe ervaringen op kantoor en doe zo veel mogelijk aan alles mee. Probeer de kantoorgenoten te leren kennen door je sociaal en pro-actief op te stellen.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven