Winnaars Nederlands Duitse Juristenprijs 2011 bekend

Delen:

IMG 2057-100Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Creatieve Fabriek te Hengelo werd afgelopen donderdag uit ruim zestig inzendingen de scriptie van Iris Haenen uit Tilburg, met als titel: ‘Over de kwalificatie van doodslag’, tot beste Nederlandse inzending verkozen in het kader van de Nederlands Duitse Juristenprijs 2011. Het is de zesde keer dat deze prijs werd uitgereikt.

IMG 2086-100De scriptie van Sebastian Breder uit München met als titel: ‘Stellen Schiedssprüche verbindliche Präzedensfälle dar? Ist hierbei zwischen der Schiedsgerichtsbarkeit in Wirtschaftssachen und der auf Investitionsschutzabkommen beruhenden Schiedsgerichtsbarkeit zu unterscheiden‘ werd verkozen tot beste Duitse inzending. Beide prijswinnaars ontvingen uit handen van de jury – bestaande uit leden van de rechterlijke macht en hoogleraren – een cheque ter waarde van 2.500 euro.

De Duits-Nederlandse juristenprijs is een initiatief van JPR Advocaten en Alpmann Fröhlich Rechtsantwaltsgesellschaft. De prijs wordt elke twee jaar uitgeloofd onder studenten of net afgestudeerde juristen uit Nederland en Duitsland die zich in hun scriptie of paper hebben bezig gehouden met grensoverschrijdende vraagstukken, waarbij de rechtstelsels van Nederland en Duitsland met elkaar worden vergeleken, of waarin een Europees rechterlijk onderwerp wordt behandeld. De kantoren hopen hiermee studenten te stimuleren om in hun scripties (meer) aandacht te besteden aan rechtsvergelijking.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven