Juridisch nieuws

Wolfsen (AP) vicevoorzitter Europese toezichthouders

Aleid Wolfsen (Foto Mr.)

De Europese privacytoezichthouders hebben voorzitter Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gekozen tot vice-voorzitter van de European Data Protection Board (EDPB). Wolfsen had als voorzitter van de AP al zitting in de EDPB. Hij blijft voorzitter van de AP.

Gelijke regels

“De EDPB speelt een essentiële rol in de Europese bescherming van persoonsgegevens,” verklaart Wolfsen. “Met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is samenwerking tussen de Europese toezichthouders nog belangrijker geworden. Gelijke regels vragen ook om consistent toezicht. Ik ben vereerd dat ik als vice-voorzitter hier een extra bijdrage aan mag leveren.”

Richtsnoeren

De EDPB staat sinds 2018 onder leiding van Andrea Jelinek, de voorzitter van de Oostenrijkse AP. De belangrijkste taak van de organisatie is het bevorderen en bewaken van de eenduidige interpretatie en toepassing van de AVG. Dit doet de EDPB onder meer door richtsnoeren op te stellen, adviezen uit te brengen en door bindende besluiten te nemen over grensoverschrijdende vraagstukken.

Aleid Wolfsen was Tweede Kamerlid voor de PvdA en burgemeester van Utrecht. Hij was de voorzitter van de Commissie-Wolfsen die in 2015 onderzoek deed naar de gefinancierde rechtsbijstand.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand