Wolters Kluwer Legal & Regulatory lanceert Studenten Portal

Wolters Kluwer Legal & Regulatory in Nederland (LR NL) lanceert een nieuwe Studenten Portal. Dit platform voor rechtenstudenten biedt naast vakinhoudelijke informatie toegang tot een breed aanbod aan informatie en trainingen over de overige vaardigheden die zij als toekomstige juridische professionals aangeven nodig te hebben. “Als kennispartner willen wij hiermee voorzien in de behoefte van studenten om ook de praktische vaardigheden en soft skills te ontwikkelen die zij nodig hebben voor hun carrière” aldus Bas Kniphorst, Vice President en Managing Director Legal & Regulatory Benelux.

Delen:

Wolters Kluwer voor studenten

Aankomende juridische professionals komen al vroeg tijdens hun studie in aanraking met Wolters Kluwer. Om rechtenstudenten voor te bereiden op hun carrière, biedt de uitgever van de bekende wettenbundel de Collegebundel studenten al toegang tot een aantal van haar softwareoplossingen, zoals de Navigator en Legal Intelligence. Op deze manier raken studenten al bekend met de veelgebruikte digitale oplossingen uit de praktijk en hebben zij toegang tot wet- en regelgeving, jurisprudentie, commentaren, vakliteratuur en meer.

Studenten Portal

Met de Studenten Portal gaat LR NL nu een stapje verder. Met deze portal, hebben studenten naast vakinhoudelijke informatie, toegang tot allerlei kennis en informatie als aanvulling op hun lesmateriaal. Aankomende juristen geven aan dat hun studie niet voldoende aansluit op de eisen van de arbeidsmarkt en die van de rechtspraktijk en dat zij juist ook de zachtere vaardigheden willen ontwikkelen.

Dit blijkt ook uit de tweejaarlijkse Nationale Alumni Enquête van de VSNU en uit onderzoek van Wolters Kluwer onder bijna 100 ouderejaars rechtenstudenten. Via de Studenten Portal krijgen studenten toegang tot o.a. E-learnings, webinars, podcasts en artikelen.

Daarnaast worden ook live masterclasses aangeboden over de softwareoplossingen van Wolters Kluwer en hoe die in de praktijk te gebruiken. Naast zelf ontwikkelde content, wordt ook content van partners of andere leveranciers beschikbaar gesteld.

Met de Studenten Portal wil Wolters Kluwer haar rol als levenslange kennispartner voor de juridische professional onderstrepen.

Op voorstudenten.wolterskluwer.nl kunnen studenten een account aanmaken waarna ze toegang krijgen tot vrij beschikbare content op de Studenten Portal.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven