Juridisch nieuws

Yu Lian de Bakker wint General Counsel Award

Yu Lian de Bakker (PVH Europe)

Yu Lian de Bakker, general counsel van PVH Europe, heeft de General Counsel Award 2019 – 2020 in de wacht gesleept.

De prijs werd uitgereikt tijdens het bomvolle najaarscongres van General Counsel Netherlands (GCN). Het kennisnetwerk voor eindverantwoordelijke bedrijfsjuristen kent de prijs om het jaar toe aan een general counsel die een bijzondere prestatie heeft neergezet en daarmee een voorbeeld is van professionalisering van het beroep.

Verfrissend

De jury, onder leiding van regisseur Mildred Roethof, had uit de genomineerden drie finalisten gekozen. Naast De Bakker waren dat Margreet Hoekstra (general counsel T-Mobile Nederland) en Suzanne van Nieuwenhuijzen (general counsel Stedin Groep). Nadat ze alle drie een pitch hadden gehouden werd De Bakker door jury en publiek uitverkoren tot winnaar; ze inspireerde de aanwezigen met de verfrissende benadering waarmee ze haar juridische afdeling nieuw leven inblies en het maximale uit haar team wist te krijgen.

Casual gekleed

Het congres, dat werd aangekondigd met ‘Wanted: Colleagues that do not fit our team’ had als onderwerp leiderschap, diversiteit en inclusiviteit binnen bedrijfsjuridische afdelingen. Het vond plaats op een niet-alledaagse locatie: De Groene Afslag in het Gooise Laren (het ‘meest bijzondere slooppand van het land’). Om deelnemers te laten wennen aan het outside the box-denken dat deze dag centraal stond, was hen gevraagd om casual gekleed te komen. Vrijwel iedereen had zich aan deze dresscode gehouden.

Me Too, what to do?

Naast een keynote speech over culturele diversiteit van Wanne Wiersinga, expert in cross-cultural management, konden de deelnemers kiezen uit verschillende rondetafels. Daarin werden onderwerpen als ‘Me Too, what to do?’, ‘Hoe recruiteer je divers talent en zorg je voor een inclusieve cultuur?’ en ‘De essentiële rol van de general counsel in verduurzaming’ behandeld.

 

 

 

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures