Zeven nieuwe counsels benoemd aan Zuidas

Delen:

Foto: Pixabay

De Zuidas is in één klap zeven counsels rijker: De Brauw krijgt er vier bij, Stibbe drie. Zij zitten in de wachtkamer van het partnerschap.

 Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft Heather Giannandrea, Eva Schram, René van Tricht en Jan-Willem Meijer benoemd tot counsel. De benoeming gaat in per 1 januari 2019.

Giannandrea (39) is gespecialiseerd in fusies en overnames, Schram (38) in Nederlands en Europees toezicht op de financiële markten en pensioenrecht. Van Tricht (37) houdt zich voor bezig met commerciële litigation en internationale arbitrage. Meijer (41) tot slot is gespecialiseerd in corporate, commerciële en Supreme Court litigation.

Stibbe heeft Johan Zwemmer (arbeidsrecht, Amsterdam), Li Wee Toh (energierecht en industrie, Amsterdam) en Giovanni Smet (fiscaal recht, Brussel) benoemd tot counsel, ook per 1 januari 2019. Tegelijk met hen zijn Floris ten Have (mededingingsrecht, Amsterdam) en Julien Bogaerts (corporate en finance, Brussel) benoemd tot partner.

De counsel, vaak ook aangeduid als salary partner (‘salpat’) wordt wel eens omschreven als de net-niet-partner. De functie is in het leven geroepen voor senior-medewerkers die nog net niet klaar zijn voor een partnerschap – doorgaans omdat hun omzet nog net te laag is. In de ‘wachtkamer’ kan hij/zij tot volle wasdom komen, zo is de bedoeling. Zonder de titel ‘counsel’, die gepaard kan gaan met extra beloningen, zouden deze senior medewerkers wel eens kunnen vertrekken. Het fenomeen counsel wordt vooral aangetroffen aan de Zuidas, elders in het land is het minder populair.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven