Zie jij nog door de app’s je smartphone?

Delen:

Mijn smartphone staat er vol mee: app’s die ik nog een keer wil uitproberen. Geen idee waar anderen de tijd vandaan halen, maar mij lukt het niet. Als ik zit te wachten totdat een zitting begint, zit er altijd een nerveuze cliënt naast mij. Nog vlug, vlug de Kantonrechtersformule berekenen op de JAR-app komt vast over alsof ik de zaak niet goed heb voorbereid. Het invullen van mijn boodschappenlijstje op de ‘Appie’ in bijzijn van een cliënt is niet erg professioneel. Voor zover ik weet bestaat er nog geen ‘anti-stress’-app, zodat er niets anders op zit dan mijn telefoon op ‘stil’ te zetten en mijn cliënt op eigen kracht gerust te stellen (trouwens best een goed idee, zo’n anti-stress-app!).

SDU heeft de Stapp: de Juridische Tijdschriften App, waarmee je toegang krijgt tot het tijdschrift waarop je een abonnement hebt. Moet je wel een inlogcode voor hebben, want zonder abonnement geen app. Vraag me dan wel af waarvoor ik het papieren tijdschrift nog nodig heb. Gezellig ouderwets zo’n verzamelband en staat zo leuk in de boekenkast?

Elke keer dat ik Mr. lees, voeg ik weer een nieuwe app toe. Een tijdje geleden de Arresten Game. Deze werkt als volgt: je selecteert het vakgebied waarop je het spel wilt spelen, je kiest 3 arresten (bijv. baby Joost, baby Kelly en Haviltex). Daarna schud je je telefoon (?) om te starten en kies je één van de voorgeselecteerde arresten. Daarna moet je wederom een keuze maken tussen 3 juridische onderwerpen en aanklikken welk vraagstuk in dit arrest aan de orde is geweest. Klik: 5 punten verdiend! Ondertussen geeft mijn telefoon aan dat de batterij bijna op is. Ik begin er net lekker in te komen, dus ik ga stug door. Tweede vraag. Nog maar 2 mogelijke antwoorden. Klik: weer 5 punten. Derde vraag: geen idee wat het goede antwoord is, maar nog maar één optie over, dus weer 5 punten. Een topscore! Dat smaakt naar meer en dat kan! Je start gewoon weer een nieuw spel op, maar dan natuurlijk wel met 3 andere arresten. Voldoening geeft het niet, maar ik heb in ieder geval weer een app uitgeprobeerd. De kans dat ik hem daarna nog een keer open is zeer klein.

Een andere kwestie die me bezighoudt: moet ik mij aansluiten bij de Advocaten-app? Kosten: 95 euro. Weten cliënten mij nog wel te vinden als ik niet op het schermpje van hun smartphone verschijn? Ik ben gevestigd in Amsterdam. Als alle 5000 collega’s in deze stad 95 euro betalen, zit de bedenker van deze app goed bij kas, maar kan ik mij niet voorstellen dat rechtzoekenden mij op eigen kracht zullen vinden. Die valt dus af.

De app van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) is gratis en wil ik hier dus best wel even promoten. Vind je coach per app, want ook coaches gaan met hun tijd mee. Klik op ‘Mijn Coach’ en vind uit welke coach bij jou past. Mijn advies: vraag vervolgens een kennismakingsgesprek aan om te onderzoeken of er een echte KLIK is!

Andere app’s voor juristen:

  • Recht Lite (een verzameling van een aantal wetten).
  • Een gratis juridisch woordenboek van De Raadgevers, waarin termen worden uitgelegd als fourneren, betekenen en aanhangig maken. Enorm praktisch als je cliënten je blijven bellen over het rolreglement.
  • De nieuwe app van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (Min. VenJ) geeft antwoorden op vragen over identificatieplicht, curatele en -heel handig om altijd bij de hand te hebben- de hoogte van boetes bij veelvoorkomende overtredingen. Ook contactgegevens van politiebureaus, rechtbanken, etc..
  • En dan mag ik natuurlijk niet de app Mr. Nieuws voor Juristen vergeten. Gratis! Ik heb hem net geïnstalleerd en hoop er in dit nieuwe jaar aan toe te komen.

Ongetwijfeld staat er slechts een fractie van alle handige juridische app’s op mijn smartphone. Misschien heeft jouw kantoor zelfs wel een eigen app. Laat ze me weten. Ik app het komende jaar lekker door!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven