Zorguitgaven Reed naar Springer

Delen:

Springer Media neemt de Nederlandse uitgeefactiviteiten voor de gezondheidszorg van Reed Business Nederland over en beschikt hiermee over een portfolio bestaande uit Nederlandstalige boeken, evenementen en tijdschriften voor professionals in de gezondheidszorg.

Adviseurs Springer Media BV:
CMS (Roman Tarlavski, Herman van Aerts, Aukje Haan, Barbara Veldmaat, Fleur van Assendelft de Coningh, Rogier Vrey, Simon Sanders, Anastasia Chistyakova, Jurre Reus, Paulus van den Bos, Dena Mokhberolsafa, Claudia van der Schoot)

Adviseurs RELX Group en Reed Business B.V.:
De Brauw Blackstone Westbroek (Klaas de Vries, Willemijne Adank, Frank Hamming, Gertjan Harryvan, Inge Doomen, Wiebe Dijkstra, Henk van Ravenhorst)

Roman Tarlavski, dealmaker voor CMS: “Wij kennen Springer al langer: we adviseerden ze voor het eerst bij de overname van Bohn Stafleu van Loghum (BSL) van PCM in 2006. Deze net afgeronde overname van Reed Business’ onderdelen betrof een activa/passiva transactie waarbij de betrokken activa en passiva deel uitmaakten van een veel grotere onderneming van RELX. Daarbij ging het om heel wat boektitels en tijdschriften. Wij hebben Springer bijgestaan bij het opstellen en onderhandelen van de transactiedocumentatie, het due diligence onderzoek en de closing. De ontvlechting bleek niet alleen een juridisch hoogstandje maar was ook operationeel uitdagend. De uitgeverijbranche ondergaat momenteel grote veranderingen waarbij de teruglopende advertentieomzet, digitalisering van informatie en innovaties (zoals big data, cloud computing en geïntegreerde ecosystemen) een grote rol spelen. Dergelijke grote veranderingen leiden vaak tot consolidatie maar bieden ook mogelijkheden voor jonge, creatieve ondernemers (zoals Blendle) of ontwikkelaars van applicaties. Wat ik denk over het huidige M&A-klimaat? Wij hebben dit jaar al aan een record aantal transacties gewerkt. Onze pijplijn is behoorlijk gevuld en het werk blijft binnenstromen. Wij zijn erg optimistisch over de komende 12 maanden.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven