‘Zware storm op komst voor middelgrote kantoren’

Delen:

downturnDit jaar gaan de middelgrote advocatenkantoren in ons land het zwaar krijgen. Dat zei Gerard Tanja, marktanalist bij Venturis Consulting, gisteren tegenover BNR. Van de huidige 73 ‘midmarket’ kantoren zullen er naar zijn verwachting op termijn nog maar zo’n dertig overblijven. “Ze zitten in de sandwich. Doorgaan op dezelfde weg is geen optie. De grote kantoren graven naar beneden als gevolg van de economische crisis. Aan de onderkant zijn er nichekantoren met weinig overhead die hun werk overnemen.”

Al twee jaar is er sprake van een dalende omzet en een afnemende winst. Het vet op de botten van de middelgrote kantoren neemt volgens Tanja af. In Engeland heeft dat er toe geresulteerd dat van de honderd middelgrote kantoren er nog maar veertig over zijn. Een zelfde ontwikkeling verwacht hij in Nederland: “Kantoren kunnen failliet gaan, worden overgenomen of uit elkaar vallen en in kleinere en gemarginaliseerde vorm doorgaan.”

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven