Zwartboek slachtoffers zedenzaken opgesteld

Delen:

Justitie heeft te weinig aandacht voor slachtoffers van zedenmisdrijven, vindt het Landelijk Advocaten Netwerk Zeden Slachtoffers (Lanzs). De advocaten hebben daarom een zwartboek opgesteld.

In 2010 was al een brandbrief gestuurd aan rechters en het OM, maar sindsdien is er volgens het netwerk niets gebeurd en zouden de problemen zelfs zijn ontkend. Het Lanzs heeft daarom een zwartboek opgesteld met tientallen gevallen waarin slachtoffers respectloos zouden zijn behandeld. Zo komt het voor dat slachtoffers niet worden toegelaten tot de zittingszaal, niet tijdig geïnformeerd worden dat er een zitting in hun zaak zal zijn en dat dossiers niet aan hen worden afgegeven.

Het zwartboek is aangeboden aan de Raad voor de Rechtspraak, het ministerie van Justitie en de top van het Openbaar Ministerie.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven